Főzz szívből!

Emocionális gasztronómia Kocsis Bálinttól

A munka gyümölcsének édes íze...

2015. november 15. 16:59 - Kocsis Bálint

Szeretettel Üdvözöllek!


Azt mondják, hogy  a jóleső fáradság attól lesz igazán édes ízű, hogy élveztük azt amit létrehoztunk közben.

Ez a hét mindenképpen ilyen volt, mozgalmas és örömteli.

Kedden a St.Andrea Gourmet Bár adott otthont a Nő és a Bor rendezvénynek, ahol egy csodálatos hölgykoszorúban tölthettem az estét.  Az egész este a gasztronómia és az emóció, tudatosság kapcsolatáról szólt. Köszönöm Holló Klári barátnőmnek a meghívást, jó kis este volt. De beszéljünk kicsit az ételekről, mert voltak események a tányérokon rendesen.

st_andrea_no_es_bor_11_16.jpg

A CSIKOS izgalmas ízeihez Barna Ádám készítette az ételeket, melyekért nagyon nagy köszönet illeti őt. A cékla-fehércsoki-málna pink desszert pedig mindent vitt, még hazafelé a kocsiban is ez lebegett a szemem előtt, nagyon jó kis párosítás volt, mondhatom. Azért szeretek Ádámmal beszélgetni, mert nem érzem azt, hogy "másképpen" gondolkodnék, mint sok séf.

Csütörtökön egy vendéglátóipari iskola meghívására tartottam egy főzőshow előadást a leendő szakácsoknak, cukrászoknak. Úgy gondolom, hogy ismét sikeresen belehajítottam egy téglát a 70-es éveket idéző ételkészítési tananyag unalmas és halott víztükrének paprikaszínű közepébe. Szó volt a rántás és habarás intézményéről, a zöldségek és gyümölcsök felhasználásáról, valamint arról a felelősségről is, mely az alapja a tudatos főzésnek-sütésnek.

Pénteken a diósdi CSIKOS kóstolón kapott visszajelzések és szeretet cunami jó zárása volt a hétnek, köszönjük.

A CSIKOS vásárlóink közül már többen is jeleztétek, hogy karácsonyra szeretnétek a pálinkával készült lekvárjainkat adni barátaitoknak, ismerőseiteknek. Mivel jelenleg ez az íz nincs forgalomban, úgy döntöttem, hogy a téli CSIKOS kollekcióba felkerül 2 új, pálinkával készült íz kombinációnk is.Miután ezt eldöntöttem, érdekes dolog történt. Nemrég családommal új helyre költöztünk a Balaton mellett. Ez a város több dolog mellett a Csalló pálinkaházról is országosan ismert. Mint kiderült, szinte szomszédok vagyunk a fenti márkát jegyző Csalló Jenővel, akinek a főzdéje a közeli völgyben fekszik.

csikos_barack_kreativ.jpgMúltkor abban maradtunk, hogy hétvégén leülünk beszélgetni ezen a vadregényes helyen Csalló Jenővel és jelentem megszülettek a Csalló-CSIKOS pálinkás első ízei. Fürtös vadmeggy pálinkát biztosan fogok használni az egyikhez, mert az a különleges, marcipános ízbe beleszerettem. Abban maradtunk, hogy nem tervezünk nagy mennyiségeket első körben, ezért érdemes lesz majd figyelni a CSIKOS híreit, mert nem lesz mindenhol beszerezhető.

Addig is főzzetek úgy, hogy örömet okozzon mindenkinek!

 

 

Szeretettel:

kocsis_balint_1.jpg

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása