Főzz szívből!

Emocionális gasztronómia Kocsis Bálinttól

Fűszerekben fürdőzve

2015. november 08. 16:59 - Kocsis Bálint

-Olyan illat van nálatok, mintha egy fűszer üzletben járnék!

-ezzel a mondattal köszöntött minap a futár, aki épp jött a CSIKOS csomagokért, melyek feladásra vártak.

Valóban, tényleg mindenhol az ünnepet idéző fűszerek és alapanyagok sorakoznak, kisebb-nagyobb dobozokban, zacskókban. Új fűszereket szereztünk be, próbafőzéseket tartottunk, címke nélkül, "vakon" kóstoltattuk az újdonságainkat az ismerőseink körében. (érdekes, hogy hónapról-hónapra növekszik a vakon kóstolásra jelentkező ismerősök, önkéntesek száma)

karacsonyi_fuszerek.jpg

Olyan ízkombinációkat álmodtunk meg és öntöttünk üvegekbe, melyek segítségével a legjobban fejezheted ki az érzéseidet szeretteid felé. Számos új ízkombináció fog hamarosan üvegekbe kerülni, sőt egy olyan CSIKOS is újra beszerezhető lesz, ami kis ideig nem volt forgalomban, de most újra elővesszük a receptúráját és elkészítjük Nektek. Vannak vélemények, kérések, melyek mellett nem tudunk szó nélkül elmenni mi sem, ezért újra üvegekbe kerül egy legendás íz kombináció, melyről hamarosan hírt is adunk Neked. Nagyon szeretem az ünnepi készülődést, mert ilyenkor a hétköznapi, ismert fűszerek is új jelentést kapnak,másképpen használjuk fel őket, más szemüvegen keresztül nézzük a világot.

A fahéj például nyáron a gyümölcslevesek elmaradhatatlan összetevője. Egy hideg, friss gyümölcsleves elképzelhetetlen a fahéj hűsítő aromája nélkül. Érdekes, hogy a fahéj az adventi, karácsonyi készülődés egyik legmeghatározóbb összetevője is. Itt viszont a fahéj az ünnepben keresett melegséget, a meghitt, csendes pillanatokat nyújtja számunkra. Egyszer hűsít, egyszer pedig valósággal felmelegít ugyanaz az íz és illat, érdekes igaz? Napokban gondolkodtam el azon, hogy némelyik fűszert néha teljesen különböző érzelmekkel és hangulatokkal ruházzuk fel, holott a fahéj télen is az a fahéj, amely nyáron volt.

karacsonyi_fuszer1.jpg Az indiai és keleti konyha is úgy tekint a fűszerekre, mint kifejezési formákra, ízzel, hangulattal bíró szavakra. Azt megígérhetjük, hogy idén karácsonykor olyan ízeket és érzéseket fogunk a CSIKOS üvegekbe varázsolni, mely a legjobban fogja érzéseidet, gondolataidat képviselni a megajándékozott felé.

 Na de, addig még van egy kis időnk, és szeretném felhívni figyelmedet néhány aktuális eseményre, amely megelőzi az ünnepi készülődést.

Jövő héten a Latin Negyed üzletben, szegedi CSIKOS partnerünknél meglepetéssel készülünk a legelső 5 CSIKOS vásárlónak. Ugyanis a vásárolt CSIKOS mellé, ajándékba kap egy további CSIKOS lekvárt, melyek már ott várnak rátok, úgyhogy a szegedi CSIKOS barátainknak érdemes sietniük, mert csak az első öt kaphat ajándékot. Látogassatok el a Latin Negyedbe, ha Szegeden jártok, mert csokoládé és édesség terén nem sok üzlet büszkélkedhet ilyen kínálattal. 

no_bor_kocsis_balint_kep.jpg

Kedden, a budapesti St.Andrea Bor És Gourmet Bárban a Nő és a Bor rendezvényre kaptam meghívást. A előadásomon szó lesz a tudatos étkezésről, az alapanyagok ismeretéről és felhasználási módjukról.Nagyon várom már, ugyanis az étterem séfjével, Barna Ádámmal együtt találtuk ki a menüsort, melyet a CSIKOS ízeire építettünk fel. Ádám szakmai tudása, tapasztalat számomra példaértékű, mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el legalább egyszer a St.Andrea Bor és Gourmet Bar éttermébe, mert biztosan felejthetetlen élményekben lesz része. 

Végül, de nem utolsó sorban a pénteki napon pedig Diósdon tartunk kóstolót a CSIKOS partnerünknél, a Szerencsesarok üzletben. Diósdon mindenki ismeri az üzletvezető testvérpárt, Zolit és Gábort, akik példaértékű alázattal dolgoznak már évek óta.

 

Szeretettel kívánok Neked minden jót, és felhívom figyelmedet, hogy még rendelhetsz a készlet erejéig az 1Ft-os ajánlatunkból, melyben 3 CSIKOS lekvárt kóstolhatsz meg, mindössze 1Ft +1499Ft szállítási díjért.

 

Szeretettel:kocsis_balint_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása