Főzz szívből!

Emocionális gasztronómia Kocsis Bálinttól

Fűszerezz érzelmekkel!

2016. augusztus 24. 18:28 - Kocsis Bálint

Szia, szeretettel üdvözöllek!

 

Remélem jól telik az idei nyarad utolsó pár hete, és kipihenten és izgalommal vágsz neki az előtted álló időszaknak is.

Ha esetleg elkelne egy kis inspiráció, akkor ez a pár sor talán segít :)

" A haladás lehetetlen változások nélkül, és azok, akik nem tudnak változtatni a gondolkodásukon, nem tudnak változtatni semmin"-G.B.Shaw-

Javaslom, hogy az idei nyár végére tűzz ki olyan új célokat, kezdj el olyan szokásokat kialakítani a napirendedben, melyekkel már régóta kacérkodsz-ez a legjobb időpont rá, gondolkodj el rajta kérlek és dönts.

Milyen ételeket szeretnél fogyasztani? Hogyan szeretnél ezután étkezni? Mit kellene elhagynod végre? Nincs semmi, amin időszerű lenne változtatni?

 

Régen félelemmel töltött el a változás-viszont most, innen visszanézve csak hálás lehetek azokért az eseményekért.

valtozas_2.jpg

Az elmúlt hetekben sok meghívást kaptam olyan rendezvényre és eseményekre, ahol már nemcsak az ételeken és étkezésen keresztül segíthettem a változás elkezdésében, hanem a saját személyes példám megosztásával is. Nagyon érdekes, hogy ezek a gondolatok másnak is mekkora erőt és hitet adnak-végtelenül hálás vagyok, hogy ezzel segíthetek másokat.

Ezt a kis videót mindenképpen javaslom megtekintened, mert sok olyan gondolatot ad, mely jól fog jönni így a nyár végére.

KATTINTS IDE A VIDEO MEGTEKINTÉSÉHEZ, amit egy gyerekeknek tartott táborban rögtönöztem a szervezők felkérésére és azóta körbejárta a világhálót.

Sokszor gondolkodtam azon, hogy mivel tudlak támogatni, ha változtatni akarsz az eddigieken.

Abban tudlak segíteni, hogy kilépj a nulláról és megtedd az első lépést egy egészségesebb és tudatosabb élet felé, ha már úgy érzed, hogy így nem vagy éppen a helyeden.

Hiszem, hogy csak akkor tudunk rendben lenni magunkkal, ha olyan dologgal foglalkozunk, ami örömet okoz és ami valóban tűzzel és szenvedéllyel tölt el.

Számomra a gasztronómia és a főzés ilyen dolog. Másoknak okozol örömet.

A fűszerek, illatok és az ezeken keresztül átadható érzések töltenek el fel igazán energiával. Amikor reggel azzal kelsz fel az ágyból, hogy ma is csak ezen akarsz dolgozni, az elég jó dolog, úgy gondolom.

Ezért készítem a CSIKOS márkát is, hogy egy eszközt adjak az emberek kezébe, hogy kifejezhessék a gondolataikat, érzéseiket az ízeken keresztül.

kollekcio_2016.jpg

Ezt úgy tudják megtenni, amikor ezeket az "íz élményeket "ajándékozzák egymásnak. Az ízekkel történő kifejezés számomra ugyanolyan "szeretet nyelv", mint egy őszinte bók, vagy egy csók.

Tudom, hogy jobbá lehet tenni az emberi kapcsolatokat és mindenkiben benne van a vágy, hogy jobban érezze magát azokkal a személyekkel, akikkel az ideje nagy részét tölti.

Szóval azt kívánom, hogy ez a nyár végi készülődés legyen számodra egy energikus és csodálatos új időszak kezdete! Ha nem nézted meg a fenti videót, akkor IDE KATTINTVA el is indul, pár perc, de tartalmas.

 

Szeretettel kívánok csodás nyárvégét Neked!

 

 

 

Bálint

 

Ui: Már készülök a következő főzőestemre is, melyre számos praktikus és különleges receptet gyűjtöttem össze számodra, hogy közösen készítsük el azokat és töltsünk el egy felejthetetlen estét jó emberekkel és emlékezetes ízekkel, gondolatokkal.

Amennyiben elküldöd privát javaslataidat és ötleteidet, hogy milyen területen is szeretnéd fejleszteni konyhai tudásodat, még azt is be tudom építeni ezekbe a programokba, javaslom használd ezt ki :)

 

komment
süti beállítások módosítása