Főzz szívből!

Emocionális gasztronómia Kocsis Bálinttól

Recept ötlet karácsonyra

2015. december 13. 15:59 - Kocsis Bálint

Szeretettel Üdvözöllek!

 

Lassan mindenki elkezdi végiggondolni, hogy vajon milyen új fogást készít el karácsonykor.

Szeretnénk megosztani veletek egy praktikus receptet, ami hasznodra lesz az ünnepekor.

Állandó szerzőtársammal, Csigó Zitával (www.csigozita.hu) készítettük el számodra, mert egyszerű, gyorsan előkészíthető és sokoldalúan tálalható.

Amikor megszülettek gyermekeink, akkor Adriennel, feleségemmel megfogadtuk, hogy nálunk a karácsony nem a konyhában fog telni. Inkább előző nap előkészülünk az ételekkel és Szenteste napján csak a befejezni kelljen az ételeket.

Inkább a gyerekekkel töltjük az időt, a konyhai munkálatok helyett.

Szóval következzen itt a közelmúltban a Mindmegette.hu oldalon publikált receptünk, próbáljátok ki Ti is.

 Spenótos -kolbászos hústekercs, baconban sütve

spenotos_kolbaszos_hustekercs_bacontakaroban.jpg

A spenót harsány zöld levelei tele vannak vitaminnal, az ízük pedig egyszerűen mennyei. Ráadásul nem csak főzelék készíthető belőlük!

HOZZÁVALÓK:400-450 pulykamellfilé, 2 db tojás, 3 evőkanál olaj (+ a kenéshez), 2 gerezd fokhagyma, 250 g friss spenót, 100 g kolbász (puha), só, friss majoránna, 200 g szeletelt bacon, 800 g burgonya, 1 db kisebb póréhagyma, jégsaláta, 1-2 evőkanál olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

1. A megtisztított hússzeleteket késsel nyissuk szét, formázzuk őket téglalap alakúra, majd fedjük le folpackal, és klopfoljuk ki vékonyra. A tojásokat főzzük keményre. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg.

2. Forrósítsunk fel 1 ek olajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, lereszelt fokhagymát. Adjuk hozzá megtisztított, leszárazott spenótot, és kevergetve süssük addig, amíg a levelek összeesnek. Azután tegyük aprítógépbe a főtt tojásokkal, a meghámozott, felkarikázott kolbásszal, valamint egy kevés sóval és majoránnával együtt. Dolgozzuk krémes állagúra, végül simítsuk a hússzeletekre.

3. Vékonyan kenjünk meg olajjal két nagyobb alufóliadarabot. Rendezzük el rajtuk a baconszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Tegyük rájuk a húsokat, szorosan tekerjük fel őket az alufólia segítségével, végül csomagoljuk bele. Rakjuk a tekercseket sütőedénybe, öntsünk alájuk 150 ml vizet, és toljuk a 170 fokos sütőbe 45 percre. Távolítsuk el róluk az alufóliát, kenjük meg a tetejüket a kisült zsírral, és süssük tovább addig, amíg a bacon kissé megpirul.

4. A burgonyát héjastul főzzük meg, majd szűrjük le, és hagyjuk langyosra hűlni. Hámozzuk meg, és vágjuk fel cikkekre. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, és süssük rajta a krumplit addig, amíg elkezd megpirulni. Ekkor adjuk hozzá a megtisztított, felkarikázott pórét, és kevergetve süssük készre. Végül sózzuk meg.

5. Tépkedjünk falatnyi darabokra néhány jégsalátalevelet, és forgassuk össze az olívaolajjal. Ezzel, valamint a burgonyával tálaljuk a felszeletelt hústekercseket. Felaprított snidlinggel megszórva kínálhatjuk.

Fotó és food styling: Csigó Zita

 

 

Szeretnénk eldicsekedni azzal, hogy "LEGENDÁS lett a CSIKOS.

A Mamut I-ben, a Rossmann mellett, A LegendásBolt-ban, közvetlenül Puskás Öcsi és az Aranycsapat mellett kapott helyet a teljes CSIKOS kínálat, mert nem csak valamennyi ízkombinációnk, de mind a négy könyvem is kapható.

dsc_0045.JPG

 

De ha még nem vásároltad meg a karácsonyi ajándékaidat, akkor lesz egybejelentésünk számodra.

A megújult www.csikoslekvar.hu oldal olyan meglepetéseket és ajánlatokat tartogat számodra, melyet kár lenne kihagyni.

 

Addig is kívánok szeretetteljes készülődést és boldog várakozást Neked!

 

 

kocsis_balint_1.jpg

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása