Főzz szívből!

Emocionális gasztronómia Kocsis Bálinttól

Melyik szeretetnyelvet ismered?

2015. november 22. 18:00 - Kocsis Bálint

Elkészültek.

Gyümölcsösek, vidám, élő színekben pompáznak és nagyon bársonyosak lettek.

Fűszerektől illatoznak és megkóstolva őket mindenki valami melegséget fog érezni, ott szív tájékon.

A karácsonyi ünnepek közeledtével sokakban merül fel néhány kellemetlen kérdés. Mit válasszak neki? Mikor és hol fogok ennyi és ilyen sokféle ajándékot beszerezni? Bírni fogom a tömeget és a tülekedést? Tetszeni fog az ajándékom neki?   Bevallom, nekem is ezek a gondolatok jártak az eszemben régebben.

Te biztosan azt az ajándékot adod neki, mi valóban örömet okoz számára?

Gondoljuk csak végig, ajándékozhatunk különféle anyagból készült tárgyakat, kiegészítőket, díszeket és játékokat. A kínálat egyszerűen már nyomasztó és átláthatatlan, ráadásul a legtöbből hiányzik az érzelem.

tomeg.jpg

De gondoltál-e arra, hogy egy érzést vagy élményt adj ajándékba? Javaslom, add meg számára azt a lehetőséget, amit csak egy ilyen ízélmény nyújthat. Ha szeretnéd, hogy a tőled kapott ajándék valóban jó érzéssel töltse el és emlékezzen rá, akkor jó hírem van számodra. Elkészítettem azokat az ízkombinációkat, melyek sok-sok mosoly megszületéséhez fognak idén is hozzájárulni.

Idén karácsonykor a következő ízeken keresztül fejezheted ki érzéseidet :

MMM-Meggy-Marcipán-Mandula

MMM 2.-Meggy-Mák-Mandula

Forraltborral készült szilva, kardamommal

Feketeerdő, belga csokoládéval, meggyel

Mézeskalács lekvár, francia kandírozott naranccsal, fahéjjal

Alma-rumpuncs, aranymazsolával

Zserbó lekvár, pirított dióval

zserbo_krea.jpg

Sokan ismerjük, számos tanulmány bemutatta már a különböző 'szeretet nyelveket",  melyeken keresztül átadhatjuk érzelmeinket, gondolatainkat a környezetünknek. Mindenkinek van egy szeretet nyelve, melyet előnyben részesít, melyen keresztül a másik fél örömet okozhat számára. Elismerő szavak, odafigyelés, védelmezés, gondoskodás, apró ajándékok, mind-mind valakinek a szeretet nyelve.

Az ízek keltette élmény és érzés számomra egy ugyanolyan szeretet nyelv, mint egy gyengéd érintés, egy dicsérő szó, vagy védelmező ölelés. Ugyanígy vonatkozik ez a főzésre is. Amikor egy férfi meg akarja hódítani egy hölgy szívét, amikor a nagymamánk az unoka kedvenc süteményét készíti el, vagy a régen látott barátnőnket hívjuk meg vendégségbe, akkor is az ízeken keresztül mondjuk el nekik, hogy fontos vagy nekem, és azt akarom, hogy jól érezd magad.

Nagyon boldog vagyok, hogy már eddig is ilyen sok emberben sikerült felébresztenem az igényt arra, hogy idén valami új és különleges módon fejezzék ki érzéseiket. Ha már csak egy emberrel több fogja kifejezni szolgálatom eredményeként az érzéseit, akkor megérte a dolog. Elég nagy megerősítés és büszkeség számomra az is, hogy cégek, nagy vállalatok fordulnak hozzám levelükben azért, hogy az én "szeretet nyelvemen" keresztül ápolják kapcsolataikat.

Úgy látszik, valamit sikerült elindítani, és az érzelmek felvállalása kezd menő dolog lenni.........

 

Szeretettel:

kocsis_balint_1.jpg

 

ui:

Egy nagyszerű összefogás eredményeként hamarosan rendelhető lesz a Csalló pálinka manufaktúra két remek pálinkájával készült CSIKOS is!

Az egyik a  Fürtös vadmeggy pálinkával készült, marcipános ízű meggylekvár, míg a másik a Sült alma lekvár, almapálinkával és borókával.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása